Nienke van der Meulen - Historical Oboes

Bio 

Als klein meisje zat Nienke al uren naast haar vader op de orgelkruk en kreeg ze de liefde voor muziek met de paplepel ingegoten. Samen muziek maken bleek het allerleukst, en daarom was de blokfluit een logische keuze.

Al vroeg werd haar talent opgemerkt en ging ze als 15 jarige naar de jeugdopleiding van het conservatorium. Gezegend met een goed stel hersens stond ze vervolgens als 19 jarige voor een moeilijke keuze, naar de hoofdopleiding van het conservatorium of toch muziekwetenschap studeren? Ze koos uiteindelijk voor het laatste maar het duurde niet lang voordat ze het muziek maken begon te missen, en toelating deed tot het conservatorium van Utrecht. Twee studies combineren bleek pittig, maar niet onmogelijk en uiteindelijk slaagde ze met prachtige cijfers voor beide studies.

In die tijd hoorde ze de mooie klanken van de barokhobo en besloot er een studie aan te wijden. In een recordtempo had ze het onder de knie, onder de bezielende leiding van Antoine Torunczyk aan het conservatorium in Parijs. In haar laatste jaar specialiseerde ze zich in de klassieke hobo, ook in Parijs. Tijdens haar studie speelde ze al met toporkesten uit de hele wereld zoals Les Concerts Spirituel, Les Arts Florissants, Concerto Copenhagen en Amsterdam Baroque Orchestra.

Na haar studie kreeg ze een vaste plaats in het Amsterdam Baroque Orchestra en speelde ze met orkesten zoals de Nederlandse Bach Vereniging, Concerto Copenhagen, Les Arts Florissants en het Gabrieli Consort. 

Top